יום שלישי, 12 בינואר 2016

צעד לפני הסוף...


התחילה שנה חדשה, עברו רק 12 ימים רק מאז שהתחילה, אני יושבת וחושבת מה לכתוב... אם לומר את האמת? ורק את האמת. אני נמצאת במצב ממש לא פשוט,  אך בוחרת לשמור לעצמי את צנעת הפרט שלי וכן לנסות להתנתק לטובת הפוסט.


שניה לפני שתקופת המבחנים מתחילה, שתבוא על כולם ועליי לטובה, שאחריה מגיע הסמסטר ה – 6 והאחרון במספר, סיום התואר והיציאה אל עבר "העולם האמיתי" מביאות אותי להגיד במילים הכי עדינות שלא מעניין אותי שומדבר, למעט מצבי הנוכחי.
 

 אם בכל זאת אנסה לברוח לכמה דקות, כן ממש לכמה דקות, מהמחשבות הרודפות אותי בשבועיים האחרונים, ואנסה ללכת אל עבר כתיבת הפוסט הזה, כשמדברים על החיים שלי – שום דבר לא היה מתוכן ולא הלך לפי הספר, נקודת המהפך הדרמטית בחיי, הייתה כשאבא שלי חלה – ותוך 5 חודשים גם מצא את מותו. זה קרה כשהייתי בכיתה ט', רק בת 15, שיא גיל ההתבגרות - תקופה התפתחות ופריחה, ולכן זאת נקודת המפנה שלי, אפשר למעשה לחלק את חיי לשני חלקים, לפני מותו ואחרי.
 

אבא היה רק בן 47 בלכתו, לא סתם כונה כצעיר לנצח, כמו שהייתי רק בת 15, ונפטר בתחילת כיתה י', במלאות שלושים למותו התחלתי במסע אל עבר ספרו והנצחתו, אלה הם רגעי ההתחלה להתאהבות חדשה = הכתיבה. אותה ההתאהבות, גרמה לי לנשור מביה"ס הרבה מוקדם מהרגיל, למעשה כשאני חושבת על זה, אני סיימתי להיות חלק כבר בסוף כיתה ט'. אחרי שנשרתי מהתיכון בו למדתי, סיימתי דרך אנקורי אקסטרני, בגרויות ערב ואפילו עבדתי בחברת ישרכאט במקביל. כבר אז הרגשתי שהילדה שהייתי הפכה לאדם בוגר ששורד בחייו לבד.  ב"אנקורי" עושים תוך 4 חודשים את הבחינות, ללא מטלות ועבודות. לאחר שסיימתי את הבגרויות, החליט משרד החינוך החליט להעניק לי גם תעודת 12 שנות לימוד עקב הסיבה שממנה החלטתי לנשור מהתיכון.  הגעתי לגיל 17 ויצאתי לטיול בדרום אמריקה, התחלתי חודשיים עם אחי הגדול – שהיום בן 37 ואז אחרי שקיבלתי ביטחון התפצלנו ואחרי 5 חודשים שבתי הביתה.
 

מאז ועד היום לא באמת ידעתי מה זה לקחת חלק במסגרת לימודית, מאז שאבא שלי נפטר אני לא מצליחה לשרוד או להשתלב, אני תמיד מתייאשת באמצע, לא מתחברת למקצוע או שהעבודה הייתה שואבת אותי ודוחה זאת מפעם לפעם, מעבר לכך הרגשתי שהפספוס של התיכון הביא לכך  שיש לי סירוס רב בעניין. מזל שאת הצבא הצלחתי לסיים.
 

אם שאלתם/ן את עצמכם/ן איפה זה תפס אותי? מעבר לתיכון שלא הצלחתי לסיים, נרשמתי ללימודי פסיכולוגיה באונ' ת"א ונשארתי עד כמעט כדי סיום, ניסיתי כל מיני קורסים קצרים ויצאתי מהם אחרי שבוע / שבועיים. על פניו נראה שעד עכשיו דיברתי על החסרונות שלי, לי כאדם נורא קל להסתכל תמיד על החלק שחסר, זה חלק מהחסכים שיש לי כי השינויים שהיו לי, היו בתקופה לא יציבה בחיים, הייתי בשיא גיל ההתבגרות, גיל שבו אנחנו לומדים להתעצב ולהפוך את הזהות שלו לקבוע, לא היה שם אופי מלא, או אישיות ורגליים על הקרקע. אז אחרי שדברתי לא מעט על החסרונות או במילים אחרות, על חצי הכוס הריקה.


מגיעים גם יתרונות, אם זה מבחינת עבודה וקריירה, שיצא (במקרה או שלא.. חח) שהייתי מאוד יציבה, וגם שם הכל היה הפוך וממש לא לפי הספר, והחל משנת 2008 התחלתי לחוות את עולם התקשורת - וגם זה ממש במקרה, התחלתי לעבוד בעיתון "מעריב", אני מדברת על התקופות היפות של העיתון ששכר של מפיקה עמד על 7000 ש"ח (לילדה בת 20 זה בהחלט לא מובן מאליו) מדובר על תקופה שניהל עופר נמרודי. אז התחלתי כמפיקה במוסף עסקים, שדאז, עבדו איתי אנשים שהיום נחשבים למאוד מוכרים בתעשייה (דרור גלוברמן, לי - אור אברבך, גיל ריבה, יובל אברמוביץ, ליאת תימור והרשימה עוד ארוכה..) אח"כ המשכתי לתחקירים, כתבות צרכנות ומגזיני אופנה, ואפילו טלוויזיה.  
 

אילולא הניסיון הזה, שהתחיל מהכתיבה והאהבה באמצעות מילים שמתחברים למשפטים ופסקאות או במילים אחרות... דרך ביטוי, לא הייתי מגיעה לניסיון הזה שניתן לכמת בשמונה שנים...


ואם כבר מדברים על ניסיון, אתם בטח יודעים על הקיצוצים הרבים שהיו בעיתון גלובס, עיתון בו גדלתי והתפתחתי במשך שש שנים. קיבלתי סגירת מעגל בשבועות האחרונים ואין מאושרת ממני.
 

מחד גיסא,  אולי לא הייתי הילדה שהלכה לפי הספר וסיימה כל שלב ושלב לפי מה שתכננה, יש בי דיסוננס עצום, לא בחרתי – בחרו בשבילי (אולי ההוא שם למעלה? למרות שהיום אמרתי לעצמי שנשאיר בצד את האמונה והצד הרוחני שלי, לפעמים הבאות). מאידך גיסא, יש לי חסכים, אפילו חסכים רבים מאוד.
 

יש האומרים לי עד היום, שהתואר בתחום הזה  נחשב לטעות, בשבילי זה לא היה טעות. כיוון שמעבר להכל, או לפני הכל, תלוי איך מסתכלים על זה - הוכחתי לעצמי שאני יכולה לחזור למסגרת, להתחיל אותה ולסיים אותה. למרות הגיל, הפערים, החוויות והמהות שלי בחיים... התואר הזה הציג לי שלפעמים המקום הנוח בבית עם החברים והסביבה הטבעית, הוא לא מה שתמיד יהיה לי, למרות שבעבודות השונות הארוכות טווח כן הצלחתי להתחבר ולהוכיח זאת לעצמי.
 
 

לסיכום אגיד ואומר, שאני לא חוששת מהעולם האמיתי, כי באתי ממנו - אך מה שכן, אני חוזרת אליו כשאני  יותר חזקה,
 
אסרטיבית ועם הרבה חוויות וידע חדש מהאקדמיה. עד הסיום, שיהיה בהצלחה.
 
מחכה להמשך בצעדי ענק... ליעדים ולמטרות הבאים שלי...!! 
 
שלכם, חלי


 
 
 
 

 

יום ראשון, 3 בינואר 2016

ירו(שלי)ם

את הפוסט הזה קיבלתי בהשראתה המופלאה של שחר ששיתפה אותנו בפוסט על חיפה ("חיפה לא רק לחיפאים") אותה כתיבה  ייחודית שנתנה לי להרגיש, לדמיין ולטייל אל עבר אותם ימים יפים באחד מהמקומות האהובים עליי מכל. אני מדברת ירושלים (אולי בהמשך אדבר גם על שוק הפשפשים ביפו). דווקא בפוסט הזה, הרגשתי את אותה התחושה הזו, אותה תחושת האווירה ששידרה שחר נתן לי ביטחון. שחר סחפה אותי וגרמה לי להרגיש את אותה השתלבות טבעית שאפשר לחיות ביחד, ללא מוצא, גזע דת ומין. ללא שנאת חינם, ללא דעות פוליטיות, פשוט קבלת האחר כמשהו שהוא מובן מאליו.
 
בזמן כתיבת הפוסט, יום א' בתאריך 03.01.16 בשעה 16:15 , הפלאפון שוב מדווח על ...
 
פיגוע דקירה בירושלים, מהמקום שנתן לי תחושה של ביטחון ותחושה של בית באופן רגעי, הופך בין רגע לחשש יומיומי. תוך כדי כתיבת המילים אני נזכרת בחודש אלול האחרון, שציין א חודש סליחות, אצל הספרדים מא' באלול מתחילים סליחות בשעה 00:30,  ועליתי לא מעט לירושלים. יש משהו מאוד יפה במילים ואמירה, בכוונה, בהתאחדות. ההקרבה לשם והרצון העז הובילו אותי לאותם ימים שעליתי יום אחר יום לאותה התייחדות. היו ימים שהייתי נוסעת כמה שעות לפני ומטיילת ברחובות העיר, אך היו גם ימים שהגעתי ישר. לפעמים היו מתלווים אליי חברות, ידידים ואימא אך היו גם ימים שהייתי לבד
 
 
לא אשכח את מילותיה של אימא: " מאיפה האומץ להסתובב בשעות כאלה, במקום כזה, אין את לא פוחדת? כל לילה הייתי חוזרת לה ב3 בלילה ועד שלא הייתה שומעת את הרכב נכנס לחניה היא לא הייתה נרגעת." כל כך מתגעגעת לזמן איכות הזה, אי אפשר לתאר. כמה ימים אחרי סיום הסליחות.. החלו תקופת הרציחות ברחובות ירושלים. ירושלים שעד כמה ימים לפני זה נתנה לי להרגיש כמו בבית.

 
גם פה, ניתן לראות את החיים ההפכפכים שלנו, בין שמחה לעצב, רגוע ופחד, ביטחון וחשש והרשימה עוד ארוכה. אז למה בכל זאת אני אוהבת את ירושלים? אמשיך לאהוב? ואמשיך לחיות למרות הכל... נתחיל מהנראות שלה.. מהרצפה שבנויה מאבן ירושלמית, הרחובות, השוק של מחנה יהודה, ועד רחובות ממילא, והכותל המערבי.

 
אומנם אווירת הפוסט התחילה בחיובי, אשתדל לסיים גם בחיובי למרות המצב, אפשר להגיד על עם ישראל כל כך הרבה דברים. אבל דבר אחד אי אפשר לקחת ממנו - בשעת צרה, כאב, כולנו הופכים לגוש אחד. את זה אי אפשר לקחת מאתנו.
 
שנדע ימים טובים יותר, בריאים יותר, שקטים יותר, אמן!!!!!!!
שלכם, חלי